HARGA : RM 3.50 sebiji. |
Pages
Selamat datang dan terima kasih kerana sudi meluangkan masa menjenguk dan menjengah blog saya....Untuk pengetahuan semua, saya mengusahakan perbagai jenis bahulu . Jika anda berminat dan ingin membuat sebarang tempahanutk Majlis Pertunangan, Perkahwinan, Jamuan-Jamuan dsbnya, Hubungi saya : Puan AzizahHp no. : 012-3243197.Email : Azizah_j@yahoo.comFb : www.facebook.com/pages/Bahulu/201483589962186
Thursday, 22 March 2012
Tuesday, 20 March 2012
Monday, 19 March 2012
BAHULU ENAK RASA
Bahulu Cermai berperisa Strawbery & Chocolate Rise |
Bahulu Cermai |
Bahulu yang saya usahakan ini adalah warisan dari emak saya iaitu Hajah Rokiah Dawam. Beliau adalah seorang ibu tunggal dan beliau merupakan seorang Usahawan Kuih Bahulu TERKENAL di Kampung Pengkalan Samak, Merlimau, Melaka. Bahulu beliau amat digemari dan mendapat tempahan di seluruh negeri Melaka juga di negeri-negeri lain. Beliau telah mulakan perniagaan sejak dari tahun 1998. Beliau juga mempunyai syarikat beliau sendiri iaitu Rakiah Jaya
Enterprise.
Berbalik kepada bahulu yang saya usahakan ini, resepi bahulu ini adalah SERATUS PERATUS (100%) resepi bahulu emak saya iaitu Puan Hajah Rokiah Dawam.
Saya sebagai anak ingin meneruskan warisan ini agar ianya terus berkembang dan tidak berkubur begitu saja.
Saya juga telah mendapat sumbangan MIXER sebagai pembakar semangat untuk memulakan produk makanan tradisional ini.
Pada Februari 2012 , saya telah menyertai seminar Pembangunan Minda Usahawan anjuran Dewan Perniagaan melayu Putrajaya & Dewanita Putrajaya. Insyallah saya akan menyertai lebih banyak seminar juga kursus-kursus keusahawanan agar saya dapat menambah dan menimba ilmu untuk memajukan perniagaan yang baru saya mulakan ini. Juga saya berazam akan menambah menu supaya tidak bertumpu pada satu produk makanan sahaja.
Berbalik kepada bahulu yang saya usahakan ini, resepi bahulu ini adalah SERATUS PERATUS (100%) resepi bahulu emak saya iaitu Puan Hajah Rokiah Dawam.
Saya sebagai anak ingin meneruskan warisan ini agar ianya terus berkembang dan tidak berkubur begitu saja.
Saya juga telah mendapat sumbangan MIXER sebagai pembakar semangat untuk memulakan produk makanan tradisional ini.
Pada Februari 2012 , saya telah menyertai seminar Pembangunan Minda Usahawan anjuran Dewan Perniagaan melayu Putrajaya & Dewanita Putrajaya. Insyallah saya akan menyertai lebih banyak seminar juga kursus-kursus keusahawanan agar saya dapat menambah dan menimba ilmu untuk memajukan perniagaan yang baru saya mulakan ini. Juga saya berazam akan menambah menu supaya tidak bertumpu pada satu produk makanan sahaja.
Bahulu kemboja(kuih Bakar) |
Bahulu Kemboja(kuih bakar) |
Bahulu Pecah Lapan & bahulu Marble |
Subscribe to:
Posts (Atom)